menusearch
golbangedena.ir

چرا باید قوطی‌های کنسروی را بجوشانیم؟

جستجو
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ | ۲:۵۰:۵۷
۱۴۰۲/۶/۱۵ چهارشنبه
(0)
(0)
چرا باید قوطی‌های کنسروی را بجوشانیم؟
چرا باید قوطی‌های کنسروی را بجوشانیم؟

 

 
آیا همه انواع کنسرو قبل از مصرف، نیاز به جوشاندن دارد؟به گزارش پایگاه خبری تحلیلی گلبانگ دنا، بوتولیسم قوی‌ترین ماده سمی شناخته شده است که در شرایط بی‌هوازی، درجه حرارت مناسب و pH بالاتر از ۴.۶ تولید می‌شود.
این سم از جنس پروتئین است و در دمای ۱۰۰ درجه به مدت ۱۰ دقیقه تغییر ماهیت داده و غیرفعال می‌‌شود.
در کنسروها احتمال باقی ماندن «اسپور» باکترى «کلستریدیوم بوتولینوم» وجود دارد.
اگر این اسپور، شرایط دمایى مناسب را در کنسرو دربسته داشته باشد، به فرم فعال باکترى (حالت رویشى) تبدیل شده و چون در داخل کنسرو شرایط بی‌هوازی و مواد پروتئینى با pH مناسب وجود دارد، شروع به فعالیت کرده و سم کشنده بوتولیسم را تولید می‌کند.
مصرف کنندگان غذاهای کنسرو شده باید به این نکات توجه کنند که اگر کنسروی جوشانده شده باشد، اما به هر دلیلی مصرف نشود و درب آن نیز باز نشود، باید قبل از مصرف، بار دیگر جوشانده شود.
چون ممکن است هنوز اسپور باکتری داخل آن کنسرو باقی مانده باشد و در مدت زمان نگهداری دوم، فرصت جوانه زنى و تبدیل به فرم فعال باکترى و تولید سم را پیدا کرده باشد.
بنابراین مواد غذایی کنسرو شده باید موقع مصرف جوشانده شود، نه اینکه پس از خرید جوشانده و کنار گذاشته شود.
همچنین اگر بعد از جوشاندن کنسرو درب آن باز شده باشد و مقداری از آن باقی ماند، باید مقدار باقیمانده را در ظرف شیشه ای تمیز و دربدارى ریخته و برای مصرف سریع در یخچال نگهداری کرد، چون احتمال فساد آن در اثر دیگر میکروب‌ها وجود دارد.
برخی افراد به تصور اینکه سم بوتولینوم تنها در کنسرو ماهی وجود دارد، از جوشاندن کنسروهای دیگر خودداری می‌کنند.
این در حالی است که این سم در تمامی مواد غذایی کنسرو شده اعم از کنسرو گوشت، سبزی ها، ذرت و کشک (اگر به صورت کنسروی باشد) وجود دارد.
بنابراین قبل از مصرف مواد غذایی کنسرو شده برای از بین بردن سم خطرناک بوتولیسم احتمالی، باید قوطی‌های کنسرو به مدت ۲۰ دقیقه در آب جوشانده شود.
نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

0 نظر
هدر سایت
پرسش های متداول
مجوزهای سازمان
قوانین و مقررات سازمان
آخرین اخبار