menusearch
golbangedena.ir

با حضور مسئولان کهگیلویه و بویراحمد: اولین موسسه داوری حرفه ای در استان به مدیریت دکتر کریم فرخیانی یکی از قضات خوشنام کهگیلویه وبویراحمد افتتاح شد.

جستجو
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ | ۸:۲۳:۱۰
۱۴۰۲/۳/۱۰ چهارشنبه
(0)
(0)
با حضور مسئولان کهگیلویه و بویراحمد: اولین موسسه داوری حرفه ای در استان به مدیریت دکتر کریم فرخیانی یکی از قضات خوشنام کهگیلویه وبویراحمد افتتاح شد.
با حضور مسئولان کهگیلویه و بویراحمد:  اولین موسسه داوری حرفه ای در استان به مدیریت دکتر کریم فرخیانی یکی از قضات خوشنام کهگیلویه وبویراحمد افتتاح شد.

گلبانگ دنا- موسسه حقوقی داوری حرفه ای رهپویان عدل یار به عنوان اولین موسسه داوری حرفه ای در استان فعالیت خود را با محوریت یکی از قضات خوشنام و با سابقه استان با هدف تسریع در رسیدگی به پرونده ها، کاهش مراجعات به مراکز قضایی ،دقت و سرعت عمل بیشتر در بررسی پرونده های قضایی آغاز کرد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی گلبانگ دنا ، در مراسم افتتاح موسسه حقوقی و داوری حرفه ای رهپویان عدل یار که با حضور دکتر حسن نگین تاجی_رئیس کل دادگستری استان، حجت السلام سیدابراهیم ساجدی _رئیس شورای حل اختلاف استان، علی بخش شجاعی نژاد_مدیر کل تعاون روستایی استان، میلاد فرخان _مدیر کل امور مالیاتی استان، نستهن مقدم_شهردار یاسوج ،پرویز حقیقت-معاون سیاسی فرماندار بویراحمد و تنی چند از مدیران دستگاههای دولتی و قضایی برگزار شد.

حجت السلام سیدابراهیم ساجدی _رئیس شورای حل اختلاف استان دراین مراسم گفت: موسسه حقوقی داوری حرفه ای رهپویان عدل یار به عنوان اولین موسسه داوری حرفه ای در استان فعالیت خود را با محوریت یکی از قضات خوشنام و با سابقه استان کار خود را آغاز خواهد کرد.

حجت السلام سیدابراهیم ساجدی در ادامه گفت : ۳۸ نفر در حال گذراندن دوره آموزشی داوری عمومی و ۱۳ نفر در نیر مشغول گذراندن دوره تخصصی هستند که با هماهنگی های انجام شده دوره های آموزشی این افراد در استان فارس انجام خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد : انشاالله آقای فرخیانی تمام تلاش و سعی خود را در خصوص کمک به تسریع در بررسی پرودنده ها البته با دقت و حساسیت خاص بکار بنندند که این یک برگ زرینی برای استان و مردم ما باشد.

حجت الاسلام سیدابراهیم ساجدی با بیان اینکه موسسات داوری، قانونی شرعی و راهگشای مردم و دستگاه قضایی است، اظهار کرد: از همه رسانه ها می‌خواهیم که اهمیت موسسات داوری را میان مردم منتشر کنند زیرا اگر مردم بدانند که برای حل مشکل خود می‌توانند به موسسه داوری مراجعه کنند بسیاری از مشکلات آنها، دولت و دستگاه قضایی کمتر می‌شود.

 

نگین تاجی_رئیس کل دادگستری استان در آیین افتتاح نخستین مرکز داوری با تبریک میلاد امام رضا (ع) گفت: یکی از وظایف دستگاه قضا رسیدگی عادلانه به دعاوی است که نتایج آن بر اساس قانون و عدالت باشد.
نگین تاجی:به اهمیت فعالیت این نوع موسسات در استان اشاره کرد و گفت: موسسات داوری نقش مهمی در کاهش ورود پرونده‌ها به دستگاه قضا ایفاء می‌کنند و موجب تسریع در عملکرد دادرسی و کاهش مشکلات طرفین دعاوی می‌شوند.

وی با اشاره به اینکه با مراجعه و مشاوره با این نوع موسسات بسیاری از مشکلات مردم، دولت و دستگاه قضایی کمتر می‌شود، نقش رسانه ها را در خصوص نشر ضرورت وجود این موسسات لازم و ضروی دانست.

رئیس کل دادگستری استان خاطرنشان کرد: فعالیت این موسسات موجب کاهش تشریفات دادرسی و کاهش آمد و رفت در مراجع قضایی می‌شود.
وی گفت:بر اساس اصل ۱۵۶ قانون اساسی یکی از وظایفی که بر عهده دستگاه قضایی است بحث رسیدگی های قضایی و اصل دعاوی است یا همان رسیدگی و دادرسی عادلانه است همه کسانی که در دستگاه قضا دستی بر آتش دارند هدفشان عدالت است که همه اجزا وارکان دست به دست هم میدهند تا با یک بررسی دقیق و مهم خروجی کار مناسب و عادلانه باشد که هم نظم در آن رعایت شده باشد و همه به حقیقت نزدیک تر باشد.
 
نگین تاجی با بیان اینکه حجم ورودی پرونده‌های دستگاه قضا زیاد است افزود: یکی از مشکلات قضات حجم زیاد پرونده‌ها برای رسیدگی است و برخی اوقات فرصت کافی برای رسیدگی به همه پرونده‌ها وجود ندارد.
وی ادامه داد: راه اندازی مرکز داروی می‌تواند حجم ورودی پرونده‌ها و کار قضات را کم کند.
 

رئیس کل دادگستری استان گفت:محل رجوع مردم باشید و رفع خصومت کنید زیرا دست مردم را گرفتن و گره آنها را باز کردن نیاز به توفیق دارد.

 

دکتر حسن نگین تاجی خاطرنشان کرد: به دلیل حجم زیاد پرونده های ورودی در دادگستری ها بویژه در استان ما ضرورت ایجاد موسسات داوری حرفه ای را ایجاب می‌کند در همین استان آماری وجود دارد برخی از قضات در ماه نزدیک هرکدام ۲۵۰ پرونده را بررسی می‌کنند در حالی که اگر ما بخواهیم یک نتیجه مطلوب برسیم باید تلاش جمعی شکل بگیرد از وکیل یا نماینده حقوقی از داوری که پرونده را بررسی میکند کارشناسان نمایندگان حقوقی به وظایف خود با دقت عمل کنند.

 

نگین تاجی افزود: شلوغی وتعداد پرونده ها یک مقدار کار را برای دستگاه قضا مشکل می‌کند وجود موسسات داوری این امکان را برای قضات فراهم می‌کند که با فراغ بال و آرامش پرونده های خود را بدون خستگی بررسی کند و ما نیز می‌توانیم از این فرصت استفاده کرده و با کاهش ججم ورودی بین محاکم، در بحث هایی همانند آموزش با متولیان کار کنیم.

 

مقام ارشد قضایی استان تاکید کرد: بنابراین آن چیزی که در همه دنیا مرسوم است و دیگر در ایران نیز وجود دارد گرایش مردم به سمت نهادهای میانجیگری مثل شوراهای حل اختلاف و داوری وجود داشته که نتایج خوبی نیز در پی داشته است یکی از آثار آن کم شدن حجم کار روی قضات است پرونده هایی را که میتوان با یک گفت و گو اصلاح کرد دیگر نیازی به بررسی قاضی نیست.

 

رئیس کل دادگستری استان با بیان اینکه داوری ریشه در تراضی طرفین دعوی دارد اولین امتیاز آن این است که اشخاص داور خود را طرفین تعیین می‌کنند بیان کرد: داوری حرفه ای این نوید را به اشخاص میدهد که داوری خود را به اشخاصی واگذار می‌کنند که تجربه و دانش لازم را دارند و آقای دکتر فرخیانی سابقه بسیار خوبی در دستگاه قضا دارند و من با توجه به شناخت خوبی که از ایشان دارم امیدوارم به عنوان اولین موسسه داوری حرفه ای در استان شاهد فعالیت‌های مثمر ثمر از موسسه ایشان باشیم.

 

این مسئول عالی قضایی کاهش تشریفات دادرسی، رفع نواقصات پرونده، حل خصومت در نهاد داوری را از مزایایی این موسسه عنوان کرد.

 

کریم فرخیانی _مدیر موسسه حقوقی داوری رهپویان عدل یار که معاونت قضایی سابق دادگستری استان را در کارنامه خود دارد در این جلسه ضمن خوش آمدگویی به حاضران گفت: موسسه داوری در راستای سیاست های کلی دستگاه قضایی ایجاد می‌شود که بنا بر این بود حقوقدانان و قضات بازنشسته را که تخصص دارند برای موسسات داوری حرفه‌ای جذب شوند.

 

کریم فرخیانی مدیر موسسه حقوقی وداوری رهپویان عدل یار ضمن قدردانی از نگاه دلسوزانه رییس کل دادگستری استان نسبت به رفع دغدغه‌های قضایی مردم در جریان رسیدگی به پرونده‌ها و حضور قضات شریف و دلسوز در بدنه قوه قضاییه از جمله دادگستری کهگیلویه و بویراحمداز حضور آقای دکتر نگین تاجی رئیس کل دادگستری استان به عنوان یک قاضی برجسته و دلسوز و محبوب کهگیلویه بویراحمدی نام برد و گفت: این موسسات علی‌رغم اینکه بازویی برای دستگاه قضایی شناخته می‌شوند از سویی دیگر می‌توانند در کاهش زمان دادرسی نقش خود را در جهت حل مشکلات مردم در زمانی کمتر باسهولت و آرامش خاطر بیشتر ایفا نمایند.

فرخیانی افزود:این موسسات علاوه بر ارائه خدمات حقوقی و معرفی وکلای مجرب برای شهروندان به حل و فصل اختلافات نیز میپردازند. در واقع موسسات حقوقی و داوری نهادهای خصوصی حل اختلافات با رویکرد کاهش زمان دادرسی و تقلیل هزینه های دادرسی به صورت سازمانی و دائمی اقدام به رسیدگی و صدور رای می‌نمایند. حداقل توجیه مراجعه به اینگونه موسسات را باید کنترل تراکم پرونده در مراجع قضایی و افزایش فرهنگ حقوقی در سطح جامعه دانست.

توضیح اینکه چنانچه شخصی دعوایی را در دادگاه مطرح کرده و دادخواستی را تقدیم نماید اولا زمانی باید سپری شود تا وقت رسیدگی تعیین و سپس ابلاغ گردد. ثانیا پس از تعیین وقت رسیدگی و برگزاری اولین جلسه بدلیل حجم انبوه پرونده های ورودی به محاکم و کمبود وقت قضات محترم مدت زیادی طول خواهد کشید تا دادنامه صادر شود و نهایتا پس از سپری شدن مواعد، دادگاه تجدید نظر یا دیوان نیز پیش روی طرفین دعوی است و همچنان پرونده مفتوح خواهد بود.

 

دکتر فرخیانی با تاکید بر اینکه در همین ارتباط موسسه داوری حرفه ای برای اولین بار در استان ما تاسیس شده است در خصوص وظایف موسسه گفت:به طور خلاصه وظیفه موسسه داوری حرفه ای بررسی اختلافاتی است که ممکن است در قراردادها بین اشخاص مختلف به وجود بیاید در چنین مواقعی دستگاه قضاپرونده را به موسسه داوری ارجاع می‌دهد.

 

فرخیانی خاطرنشان کرد: انتقال پرونده ها به موسسات داوری حرفه ای مزایای ویژه ای دارد

اول اینکه در رسیدگی تسریع صورت می‌گیرد

دوم هزینه های دادرسی به شکل محسوسی کاهش پیدا میکند

سوم اینکه با توجه بهذتعداد پرونده ها در دستگاه قضا یک کمک برای دستگاه قضایی است

چهارم انتخاب اشخاص برای داوری بسیار مهم است و دست مراجعه کنندگان برای انتخاب قاضی پرونده باز است که این مواردی است که موسسات داوری را از موسسات وابسته به دستگاه قضا متمایز می‌کند.

 

وی افزود: این مهم در راستای کاهش پرونده های ارجاعی به دستگاه قضا کمک زیادی به دادگستری می‌کند که در برنامه چشم انداز و توسعه قضاییه یکی از اقدامات توسعه دستگاه قضا، قضا زدایی است یکی از مظاهر قضازدایی در داوری خلاصه میشود به این معنا که کسانی که در قراردادهای خود شرط داوری می‌گذارند به جای مراجعه به دادگستری به داور مراجعه می‌کنند داور رای صادر می‌کند و این رای بیست روز پس از ابلاغ در دادگستری قابل اجرا هست در فرایند ها به شدت تسریع می‌شود.

 

کریم فرخیانی افزود: این موسسه اولین موسسه داوری حرفه‌ای در استان کهگیلویه و بویراحمد است که مجوز و آن توسط دستگاه قضا صادر شده است انشاالله ما بتوانیم با استفاده از حقوقدانان برجسته، قضات بازنشسته، اساتید دانشگاه و وکلای خوشنام گامی در راستای کمک به مردم و دستگاه قضا برداریم

 

 

گفتنی است درموسسه داوری افراد نیازی نیست به محاکم قضایی ورود کنند و مواردی چون احضار، وقت رسیدگی و دیگر مسائل مرتبط با مرجع قضایی برطرف می‌شود همچنین در داوری از واژه های تخصصی و سنگین حقوقی استفاده نمی‌شود و افراد راحت تر نتیجه دعوی را درک می‌کنند. مراحل بدوی، تجدیدنظر، دیوانعالی کشور برای حل پرونده نیز حذف می‌شود.

نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

0 نظر
هدر سایت
پرسش های متداول
مجوزهای سازمان
قوانین و مقررات سازمان
آخرین اخبار