menusearch
golbangedena.ir

برپایی نماز عید قربان در شهرهای کهگیلویه و بویراحمد

جستجو
جمعه ۲۱ دی ۱۴۰۳ | ۲۱:۱۷:۱۹
۱۴۰۱/۴/۱۸ شنبه
(0)
(1)
برپایی نماز عید قربان در شهرهای کهگیلویه و بویراحمد
برپایی نماز عید قربان در شهرهای کهگیلویه و بویراحمد

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی گلبانگ دنا، معاون فرهنگی و اجتماعی دفتر نماینده ولی فقیه در این استان و امام جمعه یاسوج گفت: فردا یکشنبه نوزدهم تیر محل برپایی نماز عید قربان در جایگاه‌های نماز جمعه شهر‌های استان اقامه می‌شود.

 

حجت الاسلام مقتدر افزود: نماز عید قربان در شهر‌های دهدشت، سی سخت، چرام، باشت، پاتاوه، سوق، سرفاریاب، قلعه رئیسی، دیشموک، لیکک، لنده، مارگون و چیتاب با حضور مردم مومن و ولایت مدار از ساعت ۷ آغاز می‌شود.

وی ادامه داد: نماز عید قربان در شهر‌های دوگنبدان و یاسوج از ساعت ۷ و نیم برگزار می‌شود.

از عموم مردم مومن کهگیلویه و بویراحمد برای حضور با شکوه در این آیین معنوی دعوت شده است.

 

چگونگی برپایی نماز عید قربان؛

 

نماز عید فطر و قربان در زمان حضور امام زمان(عج) واجب است و باید با جماعت خوانده شود، و در زمان ما که امام غائب است، مستحب است و می‌شود آن را با جماعت یا فرادی خواند.

وقت نماز عید فطر و قربان از ابتدای طلوع آفتاب روز عید تا ظهر است.

مستحب است نماز عید قربان را بعد از بالا آمدن آفتاب بخوانند، و در عید فطر مستحب است بعد از بالا آمدن آفتاب افطار کنند، و زکات فطره را هم بدهند، بعد نماز عید را بخوانند.

نماز عید فطر و قربان دو رکعت است؛ به این صورت که بعد از تکبیرة الاحرام در اوّل نماز و خواندن حمد و سوره در هر رکعت، چند تکبیر گفته می‌شود و در بین تکبیر‌ها قنوت خوانده می‌شود.

تعداد لازم این تکبیر‌ها و قنوت‌ها در هر رکعت بنابر احتیاط واجب، سه تکبیر و دو قنوت در بین آن هاست و بعد از تکبیر سوم بنابر احتیاط واجب تکبیر دیگری قبل از رکوع گفته می‌شود؛ بنابراین تعداد تکبیر‌ها در مجموع هر رکعت چهار تکبیر است؛ هرچند بهتر است در رکعت اول پنج تکبیر و چهار قنوت در بین آن‌ها و در رکعت دوّم، چهار تکبیر و سه قنوت در بین آن‌ها گفته شود که در این صورت هم علاوه بر این تکبیر‌ها وقنوت‌ها، تکبیر دیگری قبل از رکوع بنابر احتیاط، لازم است.

بقیّه نماز یعنی رکوع و دو سجده و تشهد و سلام مثل سایر نماز‌های دو رکعتی انجام می‌شود.

در قنوت نماز عید فطر و قربان هر دعا و ذکری بخوانند کافی است هرچند بهتر است این دعا خوانده شود:

«اللهمَّ اَهْلَ الکبْریاءِ وَالعَظَمَةِ، وَاَهْلَ الْجُودِ وَالْجَبَرُوتِ، وَاَهْلَ العَفْوِ وَالرَّحْمَةِ، وَاَهْلَ التَّقْوَی وَالمَغْفِرَةِ، اَسْأَلُک بِحَقِّ هذَا الیوْمِ، الَّذِی جَعَلْتَهُ لِلْمُسْلِمِین عِیداً، وَلِمُحَمَّدٍ صلی الله علیه و‏ آله وسلم ذُخْراً وَشَرَفاً وَکرامَةً وَمَزِیداً، اَنْ تُصلِّی عَلی مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ، و ان تُدْخِلَنِی فِی کلِّ خَیرٍ اَدْخَلْتَ فِیهِ مُحَمَّداً وَآلَ مُحَمَّدٍ، و ان تُخْرِجَنِی مِنْ کلِّ سُوءٍ اَخْرَجْتَ مِنْهُ مُحَمَّداً وَآلَ مُحَمَّدٍ صَلَواتُک عَلَیهِ وَعَلیهِمْ، اللهمَّ اِنِّی اَسْأَلُک خَیرَ ما سَأَلَک بِهِ عِبادُک الصّالِحُونَ، وَاَعُوذُ بِک مِمَّا اسْتَعَاذَ مِنْهُ عِبَادُک المُخْلَصُونَ».

نماز عید سوره مخصوصی ندارد، ولی بهتر است که در رکعت اوّل آن سوره شمس و در رکعت دوّم سوره غاشیه را بخوانند، یا در رکعت اوّل سوره أعلی و در رکعت دوّم سوره شمس را بخوانند.

نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

0 نظر
هدر سایت
پرسش های متداول
مجوزهای سازمان
قوانین و مقررات سازمان
آخرین اخبار