menusearch
golbangedena.ir

ایجاد اختلال در "بلوغ جنسی" به دلیل تغذیه نامناسب!

جستجو
یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳ | ۲۱:۴۵:۱۲
۱۳۹۹/۹/۱۰ دوشنبه
(0)
(0)
ایجاد اختلال در "بلوغ جنسی" به دلیل تغذیه نامناسب!
ایجاد اختلال در

سرپرست انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور ضمن تشریح نکات تغذیه ای کلیدی در دوران بلوغ هشدار داد: مصرف ناکافی مواد مغذی مورد نیاز در این دوران می‌تواند منجر به تأخیر در روند "بلوغ جنسی" شود.

به گزارش پایگاه خبری گلبانگ دنا به نقل ازگروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران پویا؛ دکتر جلال الدین میرزای رزاز درباره تغذیه در دوران نوجوانی اظهار کرد: دوران نوجوانی به طور معمول در دختران و پسران متفاوت است و دومین دوره جهش رشد بعد از سال اول تولد در طول زندگی است، به نحوی که حدود 25 درصد از رشد قدی بزرگسالان در طول دوران نوجوانی به دست می‌آید.

 

وی افزود: پدیده جهش رشد در دوران نوجوانی، نیاز فرد به انرژی و مواد غذایی را افزایش می‌دهد. نیازهای تغذیه ای طی دوران جوانی و نوجوانی بیشتر از سایر دوران های زندگی است. چرا که کمبود غذایی و مصرف ناکافی مواد مغذی موردنیاز در این دوران می‌تواند منجر به تأخیر روند و بلوغ جنسی شود؛ همچنین، تغذیه مناسب در این دوران می‌تواند از بیماری های مزمن غیر واگیردار دوران بزرگسالی از جمله بیماری های قلبی عروقی و پوکی استخوان پیشگیری کند.

 

وی ادامه داد: انواع گروه های غذایی از جمله گروه نان و غلات، گوشت های سفید و قرمز، تخم مرغ و حبوبات، لبنیات کم چرب، میوه و سبزی های تازه به مقدار کافی و متنوع در برنامه غذایی روزانه نوجوانان گنجانده شود.

 

رئیس انجمن تغذیه ایران بیان داشت: عدم کفایت پروتئین رژیم غذایی در این دوران می‌تواند باعث کاهش رشد قدی، تأخیر بلوغ جنسی و کاهش توده عضلانی بدن شود.

 

رزاز گفت: همچنین بهتر است در رژیم غذایی برای تامین چربی، بیشتر از چربی های غیر اشباع بخصوص منابع امگا 3 در رژیم غذایی نوجوان استفاده شود و از محصولات غذایی حاوی چربی های اشباع و ترانس استفاده نشود.

 

وی با بیان اینکه به دلیل رشد سریع نوجوان در سنین بلوغ نیاز به انواع ویتامین های مختلف نیز تا حدودی بیشتر می‌شود، اظهار داشت: این افزایش نیاز از طریق یک رژیم غذایی مناسب و متعادل تامین می‌شود و مصرف مکمل های مولتی ویتامین در شرایط عادی ضرورت ندارد.

 

وی خاطرنشان کرد: استفاده از تخم مرغ، گوشت ها، لبنیات کم چرب، مغزدانه ها و غذاهای دریایی، به میزان متعادل به حفظ سلامتی و تامین ویتامین ها و مواد معدنی موردنیاز نوجوانان کمک می‌کند.

 

سرپرست انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور در ادامه تصریح کرد: در دوران نوجوانی نیاز به مواد معدنی و املاحی همچون کلسیم، فسفر، آهن، روی و… بیش از سال های قبل می‌شود؛ نکته قابل توجه آن که بین 50 تا 60 درصد از حداکثر توده استخوانی که فرد در میانسالی خواهد داشت، در دوران بلوغ تشکیل می‌شود بنابراین دریافت مقادیر کافی از کلسیم و فسفر برای تشکیل توده استخوانی سالم و مستحکم ضروری است و شیر و لبنیات بهترین منابع غذایی هر دو عنصر کلسیم و فسفر محسوب می‌شود.

 

رزاز افزود: در این دوره به دلیل افزایش حجم خون و توده عضلانی و همچنین تغییرات فیزیولوژیک نیاز به ماده مغذی آهن افزایش می‌یابد، کمبود روی نیز می‌تواند باعث تاخیر رشد، اختلال تکامل ادراکی و تأخیر بلوغ جنسی شود.

رئیس انجمن تغذیه ایران بیان کرد: در بسیاری از نوجوانان کیفیت و کمیت نامناسب مواد غذایی عامل اصلی ایجاد مشکلات تغذیه ای است؛ برخی نوجوانان برای داشتن ظاهری متناسب تر(لاغر شدن یا افزایش وزن) شروع به گرفتن رژیم هایی غذایی نامناسب و غلط می‌کنند و با این کار موجب آسیب به خود و زمینه ساز بیماری های مختلف در دوران بزرگسالی می‌شوند.

 

رزاز ادامه داد: از سوی دیگر نوجوانان در انتخاب هایشان بیشتر تحت تاثیر همسالان خود هستند. این افراد ممکن است بیش از اندازه از یک نوع غذای ناسالم مانند نوشابه ها، فست فودها یا غذاهای فرآوری شده مصرف کنند؛ نوجوانانی که تمایل بیشتری به مصرف فست فودها به جای غذاهای خانگی دارند و به جای میان وعده های سالم مانند میوه، از میان وعده هایی با انرژی زیاد که دارای چربی و قندهای ساده هستند و تنقلات بدون ارزش غذایی( چیپس و پفک و..) استفاده می‌کنند، موجب به خاطر انداختن سلامت خود می‌شوند و مستعد ابتلا به اضافه وزن و چاقی و مشکلات مرتبط با آن هستند.

 

وی با اشاره به اینکه برخی مشکلات دوران نوجوانی نظیر آکنه و جوش نیز، با مصرف مواد غذایی دارای قندهای ساده( نظیر انواع نوشابه ها و شیرینی ها) مرتبط است، عنوان کرد: برای پیشگیری از این مشکل می‌توان از خوردن غذاهای سرخ شده، پرچرب و پر ادویه، قند و شیرینی و… پرهیز و از سبزی های تازه، میوه و شیر در رژیم غذایی استفاده کرد.

 

نوجوانان، روزانه حداقل نیم تا یک ساعت ورزش کنند

 

سرپرست انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور با بیان اینکه برای کنترل چاقی در نوجوانان باید علاوه بر گرفتن رژیم غذایی مناسب نوجوان، عادت های غذایی غلط را اصلاح کرد، اظهار کرد: انجام فعالیت های ورزشی منظم نیز یکی از راه ها برای رسیدن به وزن ایده آل است. نوجوانان، روزانه حداقل نیم تا یک ساعت ورزش کنند. اگر نوجوان نیاز به کاهش وزن داشته باشد، رژیم غذایی او باید به گونه ای تنظیم شود که رشد و بلوغ او را به تاخیر نیندازد.

منبع:تسنیم

نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

0 نظر
هدر سایت
پرسش های متداول
مجوزهای سازمان
قوانین و مقررات سازمان
آخرین اخبار