به گزارش پایگاه خبری گلبانگ دنا؛ ماه مبارک رمضان فرصت طلایی است تا از برکت سفره الهی بهره ببریم، برکتی که بندگان هر روز میتوانند با خواندن دعا از آن استفاده ببرند.
همراه با شما دعای بیست و یکمین روز از ماه مبارک رمضان را میخوانیم:
بسم الله الرحمن الرحیم
اللهُمَ اجْعَلْ لى فیهِ الى مَرْضاتِکَ دَلیلًا، وَلا تَجْعَلْ لِلشَّیْطانِ فیهِ عَلَىَ سَبیلًا، وَاجْعَلِ الْجَنَّةَ لى مَنْزِلًا وَمَقیلًا، یا قاضِىَ حَوآئِجِ الطَّالِبینَ؛ خدایا در این ماه راهنمایى براى رسیدنم به خشنودیت قرار ده، و راهى براى تسلّط شیطان بر من قرار مده و بهشت را منزل و محل بازگشتم قرار ده اى برآورنده حاجتهاى طلب کنندگان».
ماه رمضان، بهترین فرصت در حصول رضای الهی
در دعای آغازین روز بیست و یکم ماه مبارک رمضان میخوانیم: «خدایا در این ماه راهنمایى براى رسیدنم به خشنودیت قرار ده»
از جمله بشارت های معنوى براى مومنان، خشنودى خداوند است، و چه نعمتى بالاتر از این که انسان بداند محبوبش از او خشنود و راضى است؛ همان گونه که در قرآن کریم مىخوانیم: و رضا و خشنودى خداوند از همه نعمتهاى بهشتى برتر است.
مسلما خشنودى خداوند، بىدلیل نمىتواند باشد بلکه حتما به خاطر ایمان راستین و یا اعمالى است که پیوند انسان را با خدا محفوظ مىدارد، به تعبیر دیگر انسان ممکن است آلوده گناه شود ولى اگر رابطه خویش را با پروردگار و اولیاى الهى به کلى قطع نکند رضای الهی حاصل میشود؛ لذا آنها که بر اعتقاد حق باقى ماندند و به ثقلین (کتاب و عترت) که پیامبر اکرم صلّى اللّه علیه و آله دستور داده بود، تمسّک جستند و به شاخهاى از شاخههاى پر بار شجره طیّبه خاندان پیامبر از ائمه معصومین علیهم السّلام در آویختند و خطّ نصرت اسلام و مسلمین و هجرت را در پیش گرفتند رضای الهی و خشنودى پروردگار را رقم میزنند.
به تعبیر شاعر: غلام همّت آن قهرمان کون و مکان که بى رضاى الهى نمىزند نفسى!
ماه رمضان در بندکننده شیطان
در فراز دوم از این دعای نورانی میخوانیم: «و راهى براى تسلّط شیطان بر من قرار مده»
در این زمینه حضرت علی (ع) فرمود: «روزه ماه رمضان سپرى در برابر عقاب است»
روزه گرفتن در هر ماه به ویژه ماه رمضان از اسباب زدودن وسوسه های شیطانی شمرده شده است؛ در حدیثى پیامبر صلى الله علیه و آله فرمود: «هر که از زودوده شدن بسیارى از وسوسههاى دلش شادمان مىشود، ماه رمضان و سه روز از هر ماه را روزه بگیرد».
در روایت دیگری آمده است که پیامبر اکرم صلى الله علیه و آله به یارانش فرمود: «آیا شما را آگاه سازم از چیزى که اگر آن را بدانید، شیطان از شما دور شود، مانند دورى مشرق از مغرب؟ گفتند: آرى. فرمود: روزه چهره شیطان را سیاه مىکند».
اسباب ورود به منزلگاه بهشت؛ اینگونه و اینچنین...
در فراز سوم از دعای روز بیست و یکم ماه مبارک رمضان میخوانیم: و بهشت را منزل و محل بازگشتم قرار ده»
در روایت پر معنایى از رسول خدا صلى الله علیه و آله و سلم و در تفسیر این مطلب مىخوانیم هر انسانى منزلگاهى در بهشت و منزلگاهى در جهنم دارد، کافران منزل دوزخى مؤمنان را به ارث مىبرند، و مؤمنان جایگاه بهشتى کافران را!
این تعبیر به خوبى نشان مىدهد که همه انسانها آزاد آفریده شدهاند، هم استعداد بهشتى شدن را دارند و هم دوزخى شدن را، و این بسته به انتخاب خود آنهاست.
آرى، زاد و توشه تقوا است که انسان را از این منازل پر خطر، بسلامت عبور مىدهد و به سر منزل مقصود که بهشت برین و جنّات عدن است رهنمون مىشود؛ لذا امام صادق (ع) در روایتی نورانی میفرماید: توبه کار حقیقى چنان مورد عنایت و محبّت پروردگار قرار مىگیرد که حاملان عرش الهى نیز براى او استغفار مىکنند، و تقاضاى ورود او و خانوادهاش را در بهشتبرین و جنّات عدن مىنمایند.
بستن *نام و نام خانوادگی * پست الکترونیک * متن پیام |
پایگاه خبری تحلیلی گلبانگ دنا با تکیه بر لطف الهی جهت روشنگری و آگاهی بخشی راه اندازی گردیده است.
استان کهگیلویه وبویراحمد-یاسوج-معصوم آباد -ابودر 5پلاک 8