به گزارش پایگاه خبری گلبانگ دنا،حبوبات گروهی از مواد غذایی شامل انواع لوبیا، عدس، نخود، لپه و ماش است.
ترکیبات مغذی موجود در حبوبات شامل فیبر، پروتئین، مواد نشاسته ای، ویتامین های گروه B، آهن، مس، منیزیم، منگنز، روی و فسفر است.
میزان چربی موجود در حبوبات بسیار ناچیز بوده و عاری از اسید های چرب اشباع و کلسترول است.
حبوبات منبع غنی از پروتئین گیاهی محسوب میشود و اگر همراه با غلات کامل مانند نان سبوس دار و برنج قهوه ای مصرف شود تأمین کننده تمام اسید های آمینه ضروری مانند گوشت است.
حبوبات منبع خوبی از ترکیبات نشاسته ای است و به دلیل اینکه نمایه گلیسمیک پایینی دارد، قند خون را سریع افزایش نمیدهد و در کنترل قند خون در افراد مبتلا به دیابت نقش مؤثری دارد.
همچنین فیبر موجود در حبوبات، آنتی اکسیدان ها، فیتوکمیکال ها و فیتواسترول های آن خطر بیماری های قلبی عروقی، دیابت و سرطان ها را کاهش میدهد.
حبوبات منبع خوبی از آهن است و در پیشگیری از کم خونی در بانوان و کودکان نقش دارد.
توصیه میشود حبوبات همراه با ویتامین C مصرف شود که جذب آهن آن افزایش یابد.
پروتئین های گیاهی از جمله حبوبات منبع ارزان و سالم پروتئین هستند؛ بنابراین پیشنهاد میشود حبوبات به عنوان یک منبع تأمین کننده پروتئین روزانه در کنار منابع حیوانی پروتئین در نظرگرفته شود.
حبوبات را میتوان به تمام وعده های غذایی اضافه کرد.
در وعده صبحانه میتوان خوراک عدسی همراه با نان سبوس دار مصرف کرد.
افزودن حبوبات به برنج به صورت عدس پلو، لوبیا پلو و ماش پلو نیز موجب تأمین منابع غذایی پروتئین میشود.
انواع حبوبات از جمله لوبیا قرمز، لوبیا چیتی و لپه را نیز میتوان به صورت متنوع به خورشت ها اضافه کرد.
در کوکو و کتلت نیز میتوان از حبوباتی که خیسانده و آسیاب شده استفاده کرد.
در پوسته حبوبات ترکیبات نفاخی وجود دارد که قابل حل در آب هستند؛ بنابراین اگر چند ساعت قبل از پخت در آب خیسانده شوند و دو بار آب آن تعویض شود، بخش قابل توجهی از این ترکیبات حذف میشود.
منبع:خبرگزاری صداوسیما
بستن *نام و نام خانوادگی * پست الکترونیک * متن پیام |
پایگاه خبری تحلیلی گلبانگ دنا با تکیه بر لطف الهی جهت روشنگری و آگاهی بخشی راه اندازی گردیده است.
استان کهگیلویه وبویراحمد-یاسوج-معصوم آباد -ابودر 5پلاک 8