به گزارش پایگاه خبری گلبانگ دنا، سردرد یکی از مشکلاتی است که همه ما چندین بار در سال با آن مواجه میشویم و میتواند علل مختلفی داشته باشد.
سردرد یکی از آن مشکلاتی است که تقریبا همه آن را تجربه کرده اند، اما اگر مدام دچار سردرد میشوید، ممکن است نشان از یک مشکل دیگر باشد که بهتر است هرچه سریع تر آن را پیدا و رفع کنید. مثلا کم آب شدن بدن، عادات غذایی ناسالم، کمبود ویتامین یا حتی حساسیت های غذایی ممکن است با علائمی مانند سردرد خود را نشان بدهد.
در ادامه با ما همراه باشید تا با انواع سردرد و برخی روش های طبیعی درمان آن بیشتر آشنا شوید.
علل سردرد
سردرد طیف گسترده ای داشته و میتواند از میگرن های شدید غیرقابل تحمل تا سردرد های روزانه معمولی را در بر بگیرد که به هرحال بسیار آزار دهنده هستند.
به طورکلی سردرد درنتیجه ترکیبی از سیگنال های عصبی ارسال شده به عروق خونی و ماهیچه های سر بروز میکند، اما علت فعال شدن این سیگنال ها هنوز مشخص نیست. بااین حال رایج ترین محرک های سردرد عبارتند از:
• بیماری هایی مانند عفونت های سینوسی، سرماخوردگی، تب و عفونت گلو
• استرس؛
• خستگی چشم یا کشیدگی پشت
• عوامل محرک محیطی مانند دود دست دوم تنباکو و رایحه منتشره از مواد شیمیایی و عطر ها
• زمینه خانوادگی به ویژه درخصوص سردرد های میگرنی
• حساسیت های غذایی
• نبود تعادل هورمونی
• نبود تعادل در ویتامین ها و مواد مغذی
• آسپارتام (نوعی شیرین کننده مصنوعی کم کالری)
روش های درمان خانگی سردرد
- نوشیدن آب:
کسانی که در طول روز آب کافی مصرف نمیکنند نیز در معرض ابتلا به سردرد و علائم مربوطه قرار دارند. این درحالی است که با مصرف آب کافی بدون هیچ هزینه ای به راحتی میتوانید سرحال تر شوید و کمتر سردرد بگیرید.
مصرف میوه و سبزی آب دار علاوه بر رفع تشنگی به حفظ آب بدن کمک میکند. بیش از ۹۰ درصد ساختار برخی سبزی ها از جمله خیار، کرفس، تربچه، فلفل سبز، کلم، کدو سبز، گل کلم، بادمجان، اسفناج، هندوانه، توت فرنگی، گریپ فروت، طالبی و پرتقال از آب تشکیل شده است.
بر اساس نتایج پژوهشی پژوهشگران بیمارستان ملی عصب شناسی و جراحی اعصاب لندن، نوعی سردرد موسوم به «سردرد کم آبی» نیز در میان انواع سردرد وجود دارد که با وجود شیوعِ مصرف ناکافی مایعات نادیده گرفته شده است. پژوهشگران بر این باورند که سردرد های ناشی از کم آب شدن بدن میتوانند موجب اختلالات تمرکز و تحریک پذیری شود.
- منیزیم مصرف کنید:
مصرف منیزیم یکی از مؤثرترین و کم خطرترین درمان های سردرد نسبت به مصرف مسکّن هاست، نتایج مطالعات مختلف نشان داده شده که منیزیم از دفعات حملات میگرنی در آن دسته از مبتلایانی که کمبود منیزیم دارند، میکاهد. همچنین افراد مبتلا به دیابت، مبتلایان بیماری های قلبی و نیز کسانی که برای تنظیم فشار خون از دارو های مُدِر استفاده میکنند، بیش از سایران در معرض ابتلا به کمبود منیزیم قرار دارند.
بادام، کنجد، آفتابگردان، موز، شیر و بلغور جوی دو سر حاوی منیزیم هستند.
- خواب کافی داشته باشید
- حمام سم زدا
سم زدایی بدن علاوه بر پاکسازی بدن از سموم مختلف یکی از مؤثرترین روش های پیشگیری از سردرد است. به منظور راه پیداکردن سموم به سطح پوست باید آب را تا حد تحمل تان داغ کنید و سپس در آبِ درحال خنک شدن بنشینید تا بدن تان سم زدایی شود. همچنین میتوانید ترکیبات زیر را نیز به وان آب داغ اضافه کنید تا خواص تنش زدایی این روش تقویت شود:
۱- یک پیمانه جوش شیرین در وان آب داغ بریزید. جوش شیرین باکتری ها را میکشد و موجب لطافت و تمیزی پوست میشود. این ماده در دسترس و ارزان، تحریک پذیری پوست را نیز کاهش میدهد.
۲- چند قطره عطرمایه روغنی مثلا روغن اسطوخدوس، نعناع فلفلی، علف لیمو و چوب صندل به آب وان اضافه کنید. خاصیت آرام بخشی، تسکین دهندگی، نیروبخشی و خنک کنندگی این روغن ها موجب آزادسازی تنش های انباشته در بدن و درنتیجه کاهش درد میشود.
۳- دو پیمانه سرکه سیب به وان آب داغ اضافه کنید. سرکه سیب اوریک اسید اضافه بدن را بیرون میکشد و علاوه بر تسکین و درمان سردرد در التیام درد مفاصل، التیام آرتروز، نقرس، التیام آفتاب سوختگی، راش پیچک سمی و نیز قارچ زدایی و تقویت سلامت پوست کاربرد دارد.
- از مصرف مواد غذایی که میزان هیستامین بالایی دارند خودداری کنید. این مواد عبارت اند از مواد غذایی حاوی مخمر/پنیر تخمیر شده جا افتاده/ کلم رنده شده و آب پز با سرکه/ اسفناج/ماست/ زیتون/ خیار شور/گوشت های فراوری شده مانند هات داگ، سوسیس، کالباس انواع سبزی ترش (نمونه های که در سرکه فرو برده شده اند)، برای مثال، کلم ترش، ترشی چغندر/خامه ترش/مواد غذایی حاوی سرکه مانند سس مایونز و سس های چاشنی سالاد/ماهی دودی/قارچ/ بادمجان/ کدو حلوایی
محصولات گوجه فرنگی مثل سس گوجه فرنگی (کچاپ)، سس فلفل قرمز، و گوجه فرنگی کنسرو شده/پروتئین های پرورده مانند مرغ، سوسیس گوشت گاو، ماهی هایی مانند خال مخالی، ساردین، ماهی تن، شاه ماهی و ژامبون /میوه هایی مانند زردآلو، گیلاس، توت، خرما، شلیل، هلو، آناناس، آلوو انگور.
- کمپرس آب یخ استفاده کنید.
- ویتامین بی کمپلکس را امتحان کنید:
بسیاری از ویتامین های گروه ب در ساخته شدن انتقال دهنده های عصبی مانند سِروتونین که معمولا در بیماران میگرنی به قدر کافی تولید نمیشوند، نقش دارند. کمبود یک یا چند ویتامین از ویتامین های گروه ب میتواند موجب کاهش انرژی، اِشکال در سلول های خونی، تأثیر روی غدد فوق کلیوی، مِه مغزی و علائم سردرد شود.
ویتامین ب کمپلکس شامل هشت ویتامین محلول در آب است که عبارتند از تیامین، ریبوفلاوین، ویتامین ب۶، فولات، ویتامین ب۱۲، بیوتین و پانتوتِنیک اسید. این ویتامین ها به اتفاق در تقویت سلول های مغزی، گردش خون، تقویت عملکرد سیستم ایمنی و سلامت قلبی عروقی مؤثرند. ویتامین های گروه ب محلول در آب اند و به همین دلیل اُوِردُز ویتامین ب به ندرت اتفاق میافتد و اگر هم مقدار اضافی ای از این ویتامین در بدن باشد، از طریق ادرار دفع خواهد شد.
در پژوهشی که به طور خاص روی خلق وخو و فشار های روانیِ ناشی از استرس کاری مزمن انجام شد، تأثیر مصرف سه ماهه ی ویتامین ب کمپلکس با دُز بالا مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که مصرف ویتامین ب کمپلکس پس از ۱۲ هفته موجب کاهش قابل توجه کشمکش های شخصی و همچنین بهبود کلی حالات پریشانی، اندوه و بهبود افسردگی شد. پژوهشگران نتیجه گرفتند که ویتامین ب کمپلکس در درمان اختلالات خلقی و فشار های روانیِ ناشی از استرس شغلی مؤثر است.
- چای بنوشید.
- طب سوزنی را امتحان کنید.
- یوگا کار کنید.
- از استشمام بو های شدید دوری کنید.
- از چای ها و دمنوش های آرامش بخش گیاهی استفاده کنیدمثلا چای زنجبیل
- غذا های با مواد نگه دارنده مصرف نکنید.
- ورزش کنید.
بستن *نام و نام خانوادگی * پست الکترونیک * متن پیام |
پایگاه خبری تحلیلی گلبانگ دنا با تکیه بر لطف الهی جهت روشنگری و آگاهی بخشی راه اندازی گردیده است.
استان کهگیلویه وبویراحمد-یاسوج-معصوم آباد -ابودر 5پلاک 8