به گزارش پایگاه خبری گلبانگ دنا، معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: خوردن چند لقمه از این قارج ها میتواند کبد، کلیه و حتی مغز را از کار انداخته و حتی موجب مرگ شود.
دکتر رحمت اله افشار افزود: حتی افراد متخصص هم بدون نظر آزمایشگاه نمیتوانند از روی ظاهر یا مزه قارچ بگویند کدام قارچ وحشی خوراکی و کدام قارچ سمی است.
وی با بیان اینکه تنها آزمایشگاه های ویژه میتوانند خوراکی بودن قارچ ها را تایید کنند ادامه داد: هیچ آزمایشی هم وجود ندارد که افراد عادی بتوانند انجام دهند و از طریق آن از خوراکی بودن قارچ اطمینان یابند.
علایم مسمومیت با قارچ چیست؟
وی ادامه داد: علایم زودرس شامل تهوع و استفراغ، اسهال و شکم درد و تعریق است که گاهی علایم مغزی مانند توهم، خواب آلودگی، تشنج و یا بی قراری با آن همراه میشود.
آقای افشار با بیان اینکه این علایم اغلب ۴ تا ۲۴ ساعت بعد از خوردن قارچ ظاهر میشود گفت: علایم دیررس شامل علایم مسمومیت کبدی، کلیوی یا آسیب های مغزی ممکن است طی روز ها یا هفته های بعدی ظاهر شوند.
اگر به مسمومیت با قارچ مشکوک شدیم چه کنیم؟
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: در صورت هرگونه شک به مسمومیت با قارچ باید هرچه سریع تر فرد مسموم شده را به بیمارستان منتقل کرد.
آقای افشار با اشاره به اینکه نباید جلوی تخلیه معده فرد مسموم شده را گرفت، افزود: گاهی لازم است فرد مسموم شده را مجبور به استفراغ و تخلیه معده کرد تا قارچ های سمی باقی مانده خارج شوند و از این طریق از ورود سم بیشتر به بدن پیشگیری کرد.
در بیمارستان به فرد مسموم شده با قارچ چه خدماتی ارائه میشود؟
دکتر رحمت اله افشار با اشاره به اینکه فشارخون، ضربان قلب و دمای بدن فرد مسموم شده را کنترل میکنند گفت: ممکن است برای تخلیه معده و روده از قارچ های باقی مانده به فرد مسموم مواد مسهل یا بدون موادی که تهوع ایجاد میکنند، بدهند.
وی ادامه داد: ممکن است به فرد مسموم موادی خورانده شود که سموم موجود در روده متصل شده و در دفع سریع تر مواد سمی و جلوگیری از جذب بیشتر آنها به بدن، کمک کنند.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: در طول بستری در بیمارستان، بیمار به دلیل عوارض شدید مسمومیت با قارچ مانند تشنج، نارسایی کبد و کلیه مراقبت میشود.
چگونه با قارچ ها مسموم نشویم؟
وی افزود: باید از چیدن، خریدن و خوردن قارچ های روییده شده در طبیعت پرهیز کرد و باید تنها از قارچ های خوراکی پرورش یافته در کارخانه های معتبر استفاده کرد.
افشار گفت: پختن، آب پز کردن یا کباب کردن قارچ های وحشی طبیعت، سم آنها را از بین نمیبرد و تنها راه پیشگیری از مسمومیت با قارچ های وحشی پرهیز از مصرف این قارچ ها است.
بستن *نام و نام خانوادگی * پست الکترونیک * متن پیام |
پایگاه خبری تحلیلی گلبانگ دنا با تکیه بر لطف الهی جهت روشنگری و آگاهی بخشی راه اندازی گردیده است.
استان کهگیلویه وبویراحمد-یاسوج-معصوم آباد -ابودر 5پلاک 8