menusearch
golbangedena.ir

دستاورد حضور رؤسای کمیسیون های تخصصی مجلس در کهگیلویه و بویراحمد

جستجو
جمعه ۲۱ دی ۱۴۰۳ | ۲۱:۲:۱۵
۱۴۰۱/۴/۱۵ چهارشنبه
(0)
(0)
دستاورد حضور رؤسای کمیسیون های تخصصی مجلس در کهگیلویه و بویراحمد
دستاورد حضور رؤسای کمیسیون های تخصصی مجلس در کهگیلویه و بویراحمد

گلبانگ دنا،رؤسای کمیسیون‌های تخصصی مجلس برای توسعه کهگیلویه و بویراحمد پیشنهاد‌های خود را به رئیس مجلس ارائه مطرح کردند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی گلبانگ دنا، رئیس کمیسیون عمران مجلس در جلسه نهایی پیگیری و نظارت میدانی رئیس مجلس شورای اسلامی از کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به بازدید خود و نایب رئیس کمیسیون عمران از طرح‌های عمرانی این استان گفت: اولین بازدید ما از سد تنگ سرخ بود که این طرح بیش از ۳۸ درصد پیشرفت کاری داشته و برای اتمام آن به هزار ۷۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است؛ با تکمیل این پروژه به ۳۵۰ هزار نفر آب پایدار خواهد رسید.

بهره برداری از سد تنگ سرخ تا ۱۴۰۱

محمدرضا رضایی کوچی یادآور شد: در تماسی که با وزیر نیرو داشتم، ایشان عنوان کرد که از طرف بنده می‌توانید قول مساعد دهید که این سد ظرف ۶ ماه اول سال ۱۴۰۲، به بهره برداری می‌رسد.

طرح آبرسانی به دهدشت و سه شهر استان از سد کوثر

رئیس کمیسیون عمران مجلس با بیان اینکه طرح آبرسانی به دهدشت و ۳ شهر دیگر کهگیلویه و بویراحمد از سد کوثر ۳۱ درصد پیشرفت کاری دارد افزود: برای اجرای این طرح ۸۵۰ میلیارد تومان اعتبار در مرحله اول و ۶۵۰ میلیارد تومان برای تکمیل آن نیاز است.

وی بیان کرد: باید از ظرفیت ماده ۵۶ قانون بودجه برای تکمیل مرحله اول این طرح استفاده کرد تا آب ۴ شهر استان و روستا‌های مجاور آن‌ها تامین آب شوند.

تاکید بر بهره برداری از فاضلاب چرام

رضایی کوچی ادامه داد: یکی دیگر از طرح هایی که مورد بازدید قرار گرفت، فاضلاب شهر چرام بود که این طرح نیز ۳۰ درصد پیشرفت کار دارد و وزارت نیرو در حال تلاش است تا در ۳ ماهه اول سال آینده به اتمام برسد.

پیگیری مشکلات شهرداری های کهگیلویه و بویراحمد

این نماینده مردم در مجلس یازدهم تصریح کرد: یکی از مشکلات اصلی استان کهگیلویه و بویراحمد نبود همخوانی دخل و خرج شهرداری‌ها به ویژه شهرداری یاسوج است که درآمد‌های پایدار ندارند.

شهرداری یاسوج اقدام به احداث پلی به طول ۱۰ کیلومتر کرده که نیازمند ایمن سازی و مقاوم سازی است، اما با درآمد‌های فعلی به هیچ عنوان قادر به اتمام این طرح نیست و نیاز به تزریق تسهیلات دارد.

وی اضافه کرد: یکی دیگر از طرحهایی که باید مورد توجه قرار گیرد، قطعه‌ای از مسیر کریم الرضا بوده که از یاسوج عبور می‌کند و زائران امام رضا (ع) از آن عبور خواهند کرد؛ این طرح به طول ۳۷ کیلومتر است و ورودی آن در تقاطع شهر یاسوج است که یک تقاطع غیرهمسطح است و نیاز به تکمیل دارد.

تعیین تکلیف طرح های حوزه راه و ساخت واحدهای مسکونی زلزله زده کهگیلویه و بویراحمد

رئیس کمیسیون عمران مجلس یازدهم گفت: تونل دیل نیز یکی از طرح هایی است که با توجه به اینکه در مسیر آن پیمانکار به مخازن گاز برخورده، ۳ سال است که متوقف شده و این طرح از معاونت‌های وزارت راه و شهرسازی به یکدیگر دست به دست می‌شود که این طرح نیز نیازمند تعیین تکلیف است.

رضایی کوچی، تکمیل محور یاسوج- شیراز را نیازمند منابع مالی دانست و با اشاره به بازدید خود از شهر سی سخت عنوان کرد: این شهر که طی ۱۶ ماه گذشته ۳ مرتبه دچار زمین لرزه شده، با مشکلات عدیده‌ای مواجه بوده، اما بنیاد مسکن فعالیت‌های خوبی را در این منطقه آغاز کرده است.

بررسی مشکلات حوزه مسکن در کهگیلویه و بویراحمد

وی با اشاره به ضرورت اجرای قانون جهش تولید مسکن در استان کهگیلویه و بویراحمد به ویژه شهر یاسوج گفت: ۵۷ هزار متقاضی برای این قانون ثبت نام کرده اند که متاسفانه فقط ۳ هزار نفر موفق به پرداخت مبلغ درخواست شده برای این طرح شده اند.

در شهر یاسوج یکی از مشکلات مهم نبود زمین است که باید از حاشیه شهر به بافت شهر الحاق صورت گیرد.

نگرانی رئیس کمسیون عمرانی مجلس از طرح های بر زمین مانده استان

رضایی کوچی با ابراز نگرانی از وجود ۷۶۶ کلاس درس سنگی در استان کهگیلویه و بویراحمد تاکید کرد: این مدارس نیاز به مقاوم سازی و بهسازی دارند.

رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی بیان کرد: یکی از پدیده‌هایی که در استان کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد وجود تونل‌های نیمه تمام و افتتاح نشده است که به دلیل نبود سیستم تهویه هوا و سایر موارد، این تونل‌ها به بهره برداری نرسیده است.

ضرورت تقویت ساختار اداری در حوزه انرژی

دستاورد حضور رؤسای کمیسیون های تخصصی مجلس در کهگیلویه و بویراحمدرئیس کمیسیون انرژی مجلس شواری اسلامی در نشست جمع بندی نظارت ستادی رئیس مجلس شورای اسلامی از استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: تقویت ساختار اداری در حوزه انرژی به ویژه آب و برق از ضروریات این استان است، زیرا سبب عقب ماندگی شده است و تفکیک آن از خوزستان برای تقویت اعتبارات باید مورد توجه قرار گیرد.

نماینده مردم اندیمشک در مجلس شورای اسلامی به لزوم تقویت ساختار حوزه نفت در گچساران اشاره کرد و گفت: در حال حاضر ۷۸۰ هزار بشکه نفت در کهگیلویه و بویراحمد تولید می‌شود، اما به دلیل کاهش اختیار مدیران نمی‌توانند به طرحها رسیدگی و به حوزه مسئولیت‌های اجتماعی عمل کنند لذا اختیارات باید به مدیران محلی واگذار شود.

وی به طرحهای مخازن نفت اشاره کرد و گفت: حدود ۶ طرح مخازن حفظ و نگهداشت نفت در منطقه است که تمامی آن‌ها متوقف شده و این امر سبب کاهش تولید و انتشار گاز‌ها شده و آثار منفی و مخربی برای کشور به همراه دارد.

حسنوند اضافه کرد: در جلسه ای با حضور وزیر نفت این موضوع بررسی و خواستار تسریع این طرحها خواهیم شد.

 

وی اضافه کرد: استخدام نیرو‌های بومی باید طبق قانون برنامه ششم توسعه در اولویت شرکت‌های نفت باشد تا شاهدرفع مشکلات بیکاری باشیم.

وی در خصوص وضعیت گازرسانی به مناطق مختلف استان کهگیلویه و بویر احمد افزود: قانونی وجود نداشت تا از مردم برای گازکشی پولی دریافت نشود لذا با اختیارات وزیر نفت این کار محقق شده و تقریبا گازرسانی برای مردم به صورت رایگان انجام شد.

 

استفاده از ظرفیت شرکت مپنا برای احداث نیروگاه در استان

وی به خط انتقال خوراک پتروشیمی و برق دهدشت اشاره کرد و گفت: از ظرفیت شرکت مپنا برای احداث نیروگاه‌های ۶ مگاواتی می‌توان استفاده کرد.

حسنوند گفت: همچنین کار‌هایی که بنیاد مستضعفان و سایر نهاد حمایتی در حوزه اشتغال انجام می‌دهند اگر در حوزه گازرسانی انجام دهند بسیاری از مشکلات رفع می‌شود.

وی اضافه کرد: لازم است اعتباراتی برای تملک اراضی اطراف سد تنگ سرخ اختصاص پیدا کند تا این سد از بلاتکلیفی خارج شود.

رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی افزود: برای توسعه استان باید اعتبارات را به طرحهای اولویت دار استان اختصاص دهیم چرا که توزیع پراکنده اعتبارات منجر به توسعه استان نمی‌شود.

باید برای جنگل های زاگرس کاری اساسی انجام شود

دستاورد حضور رؤسای کمیسیون های تخصصی مجلس در کهگیلویه و بویراحمدرئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی در جلسه نهایی پیگیری و نظارت میدانی رئیس مجلس شورای اسلامی از استان کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه ظرفیت‌ها و قابلیت‌های کشاورزی در این استان از لحاظ اقلیم، خاک و منابع طبیعی منحصر به فرد است، گفت: متاسفانه در حوزه منابع طبیعی شاهد اتفاقاتی هستیم که اگر در اسرع وقت به آن‌ها رسیدگی نشود، با آسیب‌های جدی مواجه خواهیم شد.

نماینده مردم داراب و زرین دشت در مجلس یازدهم ادامه داد: حدود ۸۵۰ هزار هکتار جنگل منحصر به فرد با آفت پروانه سفید بلوط خوار زاگرس مواجه شده اند که ۲۵ هزار هکتار دستخوش تغییر قرار گرفته و آفت همه گیری شده و نیاز است هر چه سریعتر درخصوص آن چاره اندیشی شود.

عسکری با قدردانی از قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی به خاطر پیگیری مشکل جنگل های زاگرس گفت: ۱۹ میلیارد تومان برای مبارزه با این آفت در نظر گرفته شد و امروز هم نشستی با رئیس سازمان جنگل‌ها و مراتع داشتیم و مسئولان سازمان حفاظت از نباتات را مامور کردیم که در راستای مبارزه با این آفت هر چه سریعتر اقدامات جدی را انجام دهند.

ضرورت راه اندازی ایستگاه تحقیقاتی بلوط در زاگرس

رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی یادآور شد: از لحاظ اهمیت موضوع و ظرفیت و قابلیت منحصر به فردی که در حوزه جنگل‌های بلوط زاگرس وجود دارد، تاکید ما بر این بود که ایستگاه تحقیقاتی بلوط در منطقه احداث شود و امروز نیز با وزارت جهاد کشاورزی مذاکراتی در این رابطه داشتیم تا حرکتی جدی را دنبال کنیم که خروجی آن احیا و بازسازی جنگل‌های بلوط باشد.

وی با اشاره به اطفای حریق جنگل‌های بلوط زاگرس در استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: متاسفانه هر ساله با مشکل آتش سوزی این جنگل‌ها مواجه هستیم؛ به همین دليل هر دستگاه را مشخص کردیم که به استان‌ها و به ویژه در استان کهگیلویه و بویراحمد در راستای بحث مقابله با حریق و لزوم حفظ بانک ژنی منطقه ورود و اقدامات مناسب را انجام دهند.

 

اختصاص هزار میلیارد تومان به حوزه شیلات کهگیلویه وبویراحمد

عسکری بیان کرد: همچنین در موضوع حوزه شیلات به دلیل وجود ظرفیت‌ها و قابلیت‌های منحصر به فرد این استان، خوشبختانه مسئولان مربوطه در گذشته در ۵ محور مطالعاتی را در قالب تولید ماهیان زینتی، خاویاری و سردآبی که ظرفیت و قابلیت آن وجود دارد، اقدامات خوبی انجام داده اند.

 

وی ادامه داد: در این سفر مقرر شد حدود هزار میلیارد تومان اعتبار به این حوزه اختصاص داده شود و به طور قطع این موضوع عملیاتی و اجرایی خواهد شد.

 

برای کنترل سیلاب در این استان به بودجه نیاز است

 

رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی یادآور شد: درخصوص موضوع آب و خاک به دلیل روان آب‌هایی که در منطقه وجود دارد، برآورد کردیم که برای کنترل سیلاب حدود هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار لازم است که بتوان از این ظرفیت و قابلیت استفاده کرد.

عسکری با بیان اینکه آب ۳ سد ساخته شده در استان کهگیلویه و بویراحمد به استان‌های دیگر هدایت می‌شود گفت: سد آبریز عمدتاً درون حوضه‌ای است و نزدیک به ۵ هزار هکتار اراضی را سیراب می‌کند و در واقع هم اشتغال خوبی ایجاد کرده و تولید خوبی را در پی دارد.

وی ادامه داد: مطالعات این سد انجام شده و به هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد که امروز نیز با وزیر نیرو صحبت کردیم و قرار شد در نشست کمیسیون کشاورزی این مهم پیگیری و گزارش آن به رئیس مجلس ارائه شود.

درآمد سازمان جنگل ها به جای خزانه در اختیارشان قرار می‌گیرد

وی ادامه داد: در حوزه آبخیزداری نیز در بودجه ۱۴۰۱ طرحی را تصویب کردیم که براساس آن تمامی درآمد سازمان جنگل‌ها و مراتع به جای اینکه به خزانه واریز شود، در اختیار خودشان قرار می‌گیرد و ظرفیت و قابلیت خوبی است و درآمد استانی نیز در همین حوزه عملیاتی و اجرایی خواهد شد.

رئیس کمیسیون کشاورزی ابراز امیدواری کرد رئیس مجلس دستور ویژه‌ای دهند تا در این حوزه بتوان اعتبارات را جذب و اقدامات خوبی انجام شود.

لزوم ورود سرمایه گذاران برای ایجاد صنایع تبدیلی در کهیگلویه و بویراحمد

عسکری با اشاره ظرفیت‌ها و قابلیت‌های منحصر به فردی به ویژه حوزه تولید سیب در کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد که می‌طلبد آن را توسعه و همچنین صنایع تبدیلی و تکمیلی را ایجاد کنیم گفت: پیش بینی‌ها بر این اساس است که اگر در این حوزه فضاسازی کنیم، سرمایه گذاران به طور حتم به این موضوع ورود خواهند کرد و اتفاقات خوبی خواهد افتاد و اشتغال خوبی را در پی دارد.

 

برای ایجاد گلخانه در استان با وزیر کشاورزی مذاکره می‌شود

رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی افزود: با توجه به‌ ظرفیت های موجود استان باید برای احداث گلخانه هزار میلیارد تومان اعتبار اختصاص داده شود و این موضوع را با وزارت جهاد کشاورزی درمیان گذاشتیم و وارد مذاکره شدیم که در مجلس با حضور اعضای کمیسیون و نمایندگان استان موضوع را دنبال خواهیم کرد.

تانکر آبرسانی به امور عشایر استان اختصاص می‌یابد

عسکری بیان کرد: در مورد موضوع امور عشایر نیز امروز دیداری با آن‌ها داشتیم و نگرانی‌هایی را در مورد آب آشامیدنی داشتند و مقرر شد هماهنگی‌ها و نشست‌هایی را برای رفع این مشکل داشته باشیم.

 

وی از اختصاص ۱۵ تا ۲۰ تانکر آبرسانی به این استان خبر داد و همچنین در رابطه با مشکلات جاده دسترسی عشایر هم گفت: محیط زیست سخت گیری‌هایی را انجام می‌دهد و مقرر شده این موضوع در نشستی با حضور مسئولان مربوطه پیگیری شود.

 

وی یادآور شد: در مورد موضوع گیاهان دارویی نیز ظرفیت‌های بسیار خوب و منحصر به فردی در استان وجود دارد و در واقع استان دارای ۴۰ تا ۵۰ گونه گیاهان دارویی است که در استان‌های دیگر کمتر دیده می‌شود و ظرفیت خوب و به روزی است که بتوانیم از این ظرفیت استفاده کنیم.

نماینده داراب و زرین دشت در مجلس یازدهم افزود: در حوزه محیط زیست استان نیز ظرفیت‌ها و قابلیت‌های بسیار خوبی مشاهده می‌شود که می‌توان از این ظرفیت‌ها نیز به خوبی بهره گرفت؛ در بحث اعتبارات مورد نیاز برای پروژه‌های نیمه تمام در حوزه بخش کشاورزی به طور تقریبی به یک هزار و ۲۵۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است و می‌طلبد دکتر قالیباف به این مهم توجه داشته باشند.

 

همچنین تامین اعتبار طرح های دارای مطالعه به ۸۳۲ میلیارد تومان اعتبار نیاز است.

عسکری یادآور شد: آنچه که مهم است موضوع اشتغال و درآمد مردم از حوزه‌های بخش کشاورزی است که به طور قطع در قالب برنامه زمان بندی شده و نقشه راه تقدیم خواهیم کرد که دستگاه‌ها پای کار بیایند و آن را انجام دهند.

 

سهم کهگیلویه و بویراحمد در حوزه صنعت و شرکت های دانش بنیان کم است

 

دستاورد حضور رؤسای کمیسیون های تخصصی مجلس در کهگیلویه و بویراحمدرئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی خطاب به رئیس مجلس گفت: طی جلسه‌ای که با فعالان اقتصادی در یاسوج تشکیل شد برخی از مشکلات صنایع به تفکیک موضوع استحصال شد.

 

وی بیان کرد: در حوزه صنعت و معدن سهم بهره‌مندی استان نسبت به سرانه کشوری بسیار پایین است و در حوزه شرکت‌های دانش‌بنیان نیز این سهم بسیار پایین‌تر از شاخص‌های کشوری است که لازم است با تزریق منابع این مشکل مرتفع شود.

 

پیگیری برای توسعه سرمایه گذاری های هلدینگ 

نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی افزود: مجموعه‌های بزرگ و به اصطلاح خصولتی نظیر ایدرو، ایمیدرو و حتی ستاد اجرایی و بنیاد مستضعفان حضور کمرنگی در استان داشتند که می‌توان از ظرفیت آن‌ها برای توسعه استفاده کرد البته من با ایدرو و ایمیدرو پیگیری‌هایی برای توسعه سرمایه‌گذاری‌ها انجام دادم.

 

بودجه تملک دارایی ها در کهگیلویه و بویراحمد به صورت حداکثری تخصیص یابد.

وی در خصوص وضعیت بودجه تملک دارایی استان نیز گفت: در بخش تخصیص بودجه می‌توان با پیگیری‌های ریاست محترم مجلس به گونه‌ای عمل شود که بودجه استان کهگیلویه و بویراحمد در حوزه تملک دارایی به صورت حداکثری تخصیص یابد و با توجه به جمعیت این استان عدد نسبتا مناسبی در بودجه پیش‌بینی شده است.

 

اما در خصوص تبصره ۱۸ شاید فرمتی که در کل کشور اجرایی می‌شود در این استان پاسخ ندهد و نحوه توزیع اعتبارات توسط بانک‌ها لازم باشد که با اصلاحاتی همراه شود.

 

طاهری در بخش پایانی صحبت‌های خود اظهار داشت: پیگیری‌هایی در حاشیه سفر بازدید ستادی ریاست محترم مجلس به استان کهگیلویه و بویراحمد برای تکمیل پروژه‌های نیمه تمام انجام شد و قرار شد پروژه سیمان استان، کارخانه آجرسازی و پروژه‌های حوزه ITC توسط ایدرو، ایمیدرو و همراه اول و رایتل پیگیری شود، همچنین در راستای اجرای قوانین برق‌رسانی به شهرک‌های صنعتی نیز پیگیری و درخواست فعالان اقتصادی استان نیز برای این موضوع در طول سفر شنیده و منعکس شد.

نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

0 نظر
هدر سایت
پرسش های متداول
مجوزهای سازمان
قوانین و مقررات سازمان
آخرین اخبار