به گزارش پایگاه خبری تحلیلی گلبانگ دنا، ید از عناصر موردنیاز برای رشد و عملکرد بدن و همچنین ساخت هورمون های تیروئیدی محسوب میشود که کمبود آن، اختلالات رشد جسمی و ذهنی و همچنین گواتر را به همراه دارد. میزان ید توصیه شده برای افراد بزرگسال ۱۵۰ میکروگرم در روز تخمین زده میشود که این مقدار برای بانوان در دوران بارداری و شیر دادن به نوزاد، افزایش مییابد.
به علت کمبود ید در خاک و آب، محصولات کشاورزی از میزان کافی برای تامین نیازهای روزانه به ید برخوردار نیست، بنابراین غنی سازی نمک با ید در ایران و بسیاری از کشورهای دنیا انجام میشود.
میزان استاندارد غنی سازی ید در نمک، ۶۰-۳۰ میکروگرم ید در هر گرم نمک است. در نتیجه این میزان غنی سازی نمیتواند برای سلامت انسان مشکل ساز باشد و در مقابل از کمبود ید نیز جلوگیری میکند. هیچ مطالعه ای ارتباط بین مصرف خوراکی ید و خطر ابتلا به سرطان را نشان نداده است و در نتیجه براساس شواهد موجود، نمک های تصفیه شده یددار نمیتواند باعث سرطان شود.
آنچه اهمیت دارد، احتیاط در مصرف بالای نمک است؛ زیرا برخی مطالعات نشان داده است مصرف بالای نمک ممکن است با برخی سرطان ها از جمله سرطان معده در ارتباط باشد. اما این ارتباط به علت ید موجود در آن نیست.
در صورت استفاده از نمک در طبخ غذا، توصیه میشود آن را در انتها اضافه کنیم، زیرا ید موجود در نمک به حرارت حساس بوده و در صورت اضافه شدن در ابتدای پخت بخش زیادی از آن از بین میرود.
بستن *نام و نام خانوادگی * پست الکترونیک * متن پیام |
پایگاه خبری تحلیلی گلبانگ دنا با تکیه بر لطف الهی جهت روشنگری و آگاهی بخشی راه اندازی گردیده است.
استان کهگیلویه وبویراحمد-یاسوج-معصوم آباد -ابودر 5پلاک 8